Arifiye Mh. Öztopçu Sk. No:10-B ESKİŞEHİR 0 (222) 231 27 22

İyi kavurma nasıl yapılır?

Gerçek Pilavın Kavurması

İyi kavurma nasıl yapılır?

Kesinlikle doğru cevap kavurma yapmaya uygun olan etten yapılır. Özellikle dana etinden yapılacak kavurma için söylenebilecek en doğru söz inek etinden iyi kavurma olmayacağıdır. Ya dana hakikaten dana olacak yani yaşını geçmemiş olacak ya da tosun olacak. Onunda kavurma yapmaya uygun olan yerinden olacak.

Misal bir arkadaşınıza güvenip kurbanda ortaklı danaya girdiniz. Arkadaşınız size kurbandan evvel tosunu gösterip, kurban günü verimsiz ineğini kesti. Sizde buna emrivaki ortak olmuş bulundunuz. Ha işte o etten dana kavurma olmaz. Ondan anca kıyma olur. Hiç boşuna ondan kavurma yapacağım diye uğraşmayın. Boşu boşuna kendinizi hırpalamayın ve sinirinizi bozmayın. Böyle şeyler insanı etten soğutur. Ne yapalım bonfile fiyatına kıyma almış olduk deyip kaderinize küsün. Hepsini kıyma çektirin. Bu durum için yapacak bir şey yok.

Canınız iyi kavurma mı istedi? Gidin kasaba kestirin 1 kilo kadar antrikot, onu kuşbaşı doğrayıp kavurmasını yapın. Bak nasıl lokum gibi kavurma oluyor. Keramet etin iyisinde, o da etin biraz yağlı olanı ki meşhur kendi yağıyla kavurmak doktrini bundan türemiştir. Etin iyisinden kötü bir kavurma yapmak için hakikaten üst düzey kabiliyetsiz biri olmak gerekir. Yok yani eti tencere koy, altını yak, karıştır o kendi pişer zaten... Bunu da beceremeyen gelsin bizi seyretsin, mutfağımız açık herkesin gözü önünde pişiriyoruz.